Siemens
Siemens collaborates with SPIL to deliver a 3D verification workflow...
הסטארט-אפ UnifabriX מפתח פתרונות לעולמות הדטהסנטר וזוכה לעניין רב לאחר שחשף לאחרונה את המוצר שפיתח בשנתיים האחרונות – פתרון מהפכני מבוסס תקן ה- CXL לשיפור משמעותי של ביצועי המעבדים והזכרונות. נפגשנו עם מיכה ריסלינג, מייסד-שותף, CBO וחבר ותיק לשיחה על החברה, על השוק ועל עולם הסטארטפים בתקופה המאתגרת שכולנו חווים.
סמישראל: אהלן מיכה, ספר לנו קצת על החברה, מה מייחד את UnifabriX?
מיכה: שלום לכם. מבחינתי, כשאני ניגש לקבל החלטה לגבי מיזם כזה או אחר אני בודק שלושה פרמטרים:
הצוות – השותפים לדרך שאיתם אני הולך “לבלות” את השנים הקרובות בירידות ובעליות. כאיש ברזל ומטפס הרים, אני שואל את עצמי האם זה הצוות שהייתי לוקח איתי לטיפוס הקרוב. האם זה הצוות עם הניסיון הנדרש, שאני יכול לסמוך עליו שידע את הדרך, שיעמוד בלחצים, שיהיה יצירתי, שישמור על גבי ובעיקר שהחוויה המשותפת תהיה מסעירה ונעימה ככל האפשר. האם כצוות אנחנו משלימים ומפרים אחד את השני.
הבעיה – האם אנחנו פותרים בעיה אמיתית ומאוד כואבת. האם אני צריך להסביר לאנשים מהתחום את הבעיה ולשכנע אותם שהיא כואבת, או שמספיק לזרוק מילה והם משמיעים אנחה ואומרים “אם רק היה סוף סוף פתרון…”
השוק – האם אני מבין את השוק? האם הוא גדול מספיק? האם יש לנו יתרון טכנולוגי מספיק גדול? האם התזמון מתאים והשוק בשל בטווח הקצר לאמץ פתרון מהסוג שהחברה מפתחת?
כל מי שמסתכל על UnifabriX מזהה מייד שיש פה את כל האלמנטים ובגדול, עד כדי כך שהייתי מוכן לראשונה בחיי לנסוע לעבוד בחיפה ולא להישאר בגוש דן.
סמישראל: תוכל להרחיב על הפרמטרים שציינת?
מיכה: בשמחה. נתחיל מהצוות, השותפים שלי רונן ודני, היו הראשונים לזהות את הפוטנציאל, להקים את החברה ולקדם אותה בתחילת דרכה. שניהם מהנדסים וארכיטקטים מנוסים שלאורך קריירה ארוכה ועשירה הכירו את עולם הדטהסנטר מהצד של יצרני הטכנולוגיות והמוצרים ומהצד של לקוחות ומפעילי שרותי ענן. מעבר לידע המקיף, פגשתי צוות מגובש שמשלים אחד את השני, ומקפידים להיות בני אדם. כמייסדים חשוב לנו לוודא שהאנשים שגייסנו ואלו שמגוייסים בימים אלו יקפידו לפעול במסגרת הערכים שאנו מאמינים בהם ופועלים לאורם.
מבחינת הבעיה שאותה אנחנו פותרים, זאת ללא ספק הבעיה המציקה ביותר בעולם הדטהסנטר. בעוד שהאחסון (Storage) עבר מהפכה לפני שנים רבות, כאשר יצא מתוך השרתים ליחידות אחסון מרכזיות המעניקות שרותים למספר שרתים, זיכרון העבודה (Memory) נשאר תקוע בתוך השרת. כתוצאה מכך, הזיכרון, שנחשב היום למרכיב היקר ביותר בדטהסנטר (50% מהעלות), סובל מנצילות נמוכה ובשל אילוצים שונים פוגע בנצילות המעבדים עצמם.
קצב התפתחות החידושים בתחום זיכרון העבודה מפגר בצורה ניכרת מאחורי קצב התפתחות החידושים במעבדים, והתעשייה הבינה שנוצר צוואר בקבוק קריטי בנושא ארכיטקטורות זיכרון.
המוצר החדשני שפיתחנו מציע פתרון פורץ דרך להתגברות על הפער הקיים ומאפשר נצילות גבוהה יותר של המעבדים ובעקבותה שיפור משמעותי בביצועי המערכת. הפתרון של UnifabriX מאפשר את היכולת לעשות שימוש בזיכרון משותף למספר מעבדים, יחד עם היכולת לעשות בו שימוש דינמי וברוחב פס גבוה יותר, פותח בפני התעשייה דרך חדשה לחלוטין לתכנון דטהסנטרים, לפתיחת צווארי בקבוק תשתיתיים ולשיפור ביצועים.
וכאן אנחנו מגיעים לאלמנט השלישי והוא השוק עצמו. אומנם הכאב ואיתו הצורך קיימים מזה שנים רבות ואיתם הופיעו פתרונות ותקנים שונים שניסו לתת מענה לבעיה הקשה אבל כמו שנהוג לומר “התזמון הוא הכל”, ותקן ה- CXL הוא הראשון שאיחד סביבו את כל מובילי השוק. מדובר בענקיות הטכנטלוגיה – בתחום המעבדים חברות כמו אינטל ו- AMD, שהוציאו לאחרונה מעבדים עם ממשק CXL, ובתחום הזכרונות יצרנים כגון סמסונג ו- SK Hynix , שהוציאו כרטיסי זכרון תואמים. בנוסף לכך, יצרני שרתים וספקי שרותי ענן כבר הודיעו על תמיכה בתקן ובמוצרים תומכים. העובדה שלצוות שלנו יש ניסיון רלוונטי רב שנים במקביל למעורבות UnifabriX בהגדרת תקן ה- CXL עצמו, נותנת לנו יתרון יחסי משמעותי.
סמישראל: בהחלט נשמע שהפוטנציאל היה קיים כל הזמן ועדיין, האם תוכל להסביר מה השתנה לאחרונה שיצר עניין רב סביב החברה?
מיכה: מדובר פה בשילוב של מספר אלמנטים, חלקם קשורים לחברה עצמה וחלקם להתפתחות של השוק. מבחינת השוק, העובדה שלאחרונה יצאו מעבדים עם ממשק CXL מאפשרת להציג פתרונות עובדים. UnifabriX תזמנה את הצגת המוצר שפיתחה כדי להגיע יחד עם המעבדים לשוק. אבל בהסתכלות יותר מעמיקה אני חושב שהסיבה העיקרית היא סוג הפתרון שלנו ורמת הבשלות שלו. בעוד המתחרים שלנו בחרו להתרכז בפתרונות יותר בסיסיים כגון כרטיסי הרחבה פשוטים אנחנו בחרנו להתמקד בהצגת פתרון מערכתי שמציג שיפור ביצועים. בנובמבר 2022 הצגנו לראשונה את ה- Smart Memory Node ™ , מוצר הדגל של החברה. המוצר שהוצג לראשונה בתערוכת SuperCompute-22 שהתקיימה בנובמבר בדאלאס שבארה”ב היה הראשון מסוגו בעולם להראות שיפורי ביצועים משמעותיים של ישומיי HPC ע”י שימוש ב CXL. במסגרת ההדגמה המוצר, המגדיר קטגורייה חדשה בעולמות הדטהסנטר, הציג שיתוף והרחבת זכרון משמעותית יחד עם הדגמה ראשונה מסוגה של תקן ה CXL 3.0 שיצא לאחרונה, ומאפשר חיבוריות רשת בין אלמנטים של .CXL ההדגמה התבססה על הרצה של בנצ’מרקים סטנדרטיים. ההצלחה שזכינו לה בתערוכה היתה יוצאת דופן. משלחות של מבקרים מהחברות המובילות בשוק עלו לרגל כדי לראות לראשונה מוצר מבוסס CXL שסוף סוף מקיים את ההבטחה שלשמה החלה עבודת פיתוח התקן ב 2019.
סמישראל: קודם כל ברכות. איך היית מגדיר את החברה מבחינת פעילות הפיתוח?
מיכה: תודה. לשאלתך, אני נוהג להתלות באילנות גבוהים. UnifabriX בהחלט מזכירה לי את מלנוקס. כגודל הפוטנציאל כך גודל האתגר, והדרך היחידה להתמודד איתו היא להסתכל לאתגר בלבן של העיניים. המשמעות היא שאנחנו צריכים וחייבים לפתח פתרון מלא. פתרון מערכתי הכולל סיליקון, חומרה ותוכנה וזה בדיוק מה שאנו עושים. אין ספק שהעובדים שמצטרפים לחברה רואים פה הזדמנות להיות שותפים בפיתוח של מוצר מהפכני שמכוון לשנות את הצורה שבה דטהסנטרים מתוכננים ונבנים. אין כמו ההרגשה לספר למקורבים אליך שהסיבה שהאפליקציה או השרות שהם מקבלים מהענן עובדים טוב יותר היא בגלל המוצר שעבדת עליו.
סמישראל: דיברת על חשיבות התזמון. קשה להגיד שהתקופה הנוכחית היא אידאלית לסטארטאפים בתחילת דרכם. איך זה משפיע עליכם?
מיכה: אכן תקופה מתסכלת. תקופה שדורשת חשיבה מאוד מדוייקת והקפדה על הפרטים הקטנים. אין מקום לטעויות. אחת ההחלטות החשובות שלקחנו היתה הגדרת אסטרטגיית ה- Go-to-Market שלנו. היה חשוב לנו מאוד להגיע לעבודה משותפת עם שחקנים מובילים, שותפים שהם גם לקוחות משלמים שמעבר להכנסות שזורמות לחברה ומגדילות את הבטחון שלנו ושל המשקיעים שהכיוון נכון, הם גם מסייעים לנו לדייק את המוצר. הבחירה בשוק ה- HPC איפשרה לנו לחתום על שיתופי פעולה אסטרטגיים עם לקוחות מובילים. מה שחשוב לא פחות הוא שרוב היצרנים שאנחנו עובדים איתם היום הם אלו שימשיכו איתנו לעולמות ה- Cloud. ההסכמים שנחתמו לאחרונה דורשים מאתנו לגדול ומהר, ועם כל הצער ממצב שוק העבודה בארץ, אנחנו נהנים עכשיו מזמינות גבוהה יותר של עובדים איכותיים. בסופו של דבר בכל קושי ישנה הזדמנות וחשוב לזהות ולדעת לנצל אותה.
סמישראל: תודה מיכה. נשמח להמשיך לעקוב אחריכם.
מיכה: תודה לכם על ההזמנה ועל ההקשבה.