LUBIS EDA
LUBIS EDA Launches FormalOS: Infrastructure for Systematic, Scalable Formal Verification
חברת Lyte, שהוקמה על ידי יוצאי PrimeSense ואפל, השלימה גיוס של 165 מיליון דולר בסבב Series C לפי שווי של 1.6 מיליארד דולר. את הסבב הובילה Maverick Silicon, והוא מביא את סך ההון שגייסה החברה מאז הקמתה ב-2021 ל-272 מיליון דולר.
Lyte מפתחת שבבים ייעודיים, חיישנים ותוכנה המיועדים לספק לרובוטים ולמערכות אוטונומיות יכולות תפיסה והבנה של הסביבה הפיזית בזמן אמת. פלטפורמת LyteVision של החברה משלבת חישה קוהרנטית ב-4D, צילום RGB ברזולוציה גבוהה וחיישני תנועה על גבי מערכת מסונכרנת אחת, המבוססת על סיליקון ייעודי שפיתחה החברה.
החברה הוקמה על ידי אלכסנדר שפונט, ממייסדי PrimeSense הישראלית שנרכשה על ידי אפל וטכנולוגיית החישה שלה שימשה בין היתר ב-Microsoft Kinect ובהמשך בטכנולוגיות שמאחורי Face ID, יחד עם יוצאי PrimeSense ואפל נוספים.
יו”ר Lyte הוא יזם השבבים הישראלי אביגדור וילנץ. החברה כבר החלה בייצור ובאספקת מערכות ללקוחות בתחומי הרובוטיקה, הלוגיסטיקה, הבדיקות והייצור.
Lyte מתכננת להשתמש בהון שגויס להרחבת ייצור שבבי החישה ופלטפורמת LyteVision, להמשך פיתוח יכולות ה-AI והחישה ולהרחבת הפעילות המסחרית מול יצרניות רובוטים ולקוחות תעשייתיים.